A VB esztendejét korán kezdte a csapat, hat nappal Csollány Sz. Kosmodisk használó névnapja után már Jemen ellen léptek pályára Ázsia-Kupa selejtezőn. Nehéz dolguk volt, a gyomorban még ott lehetett az ünnepi menü, a selymes francia pezsgő és a feleség szerető ölelése, de azért profik, hogy ez se befolyásolja a teljesítményüket. Hirayama úr fantasztikus mesterhármasával nyertek idegenben 3-2-re, ezzel tulajdonképp kvalifikálták magukat a 2011-es Cup-ra.


Hiroyama, a gólvágó

Utána az általuk szervezett Kirin Challenge Cup keretében játszottak egy békés 0-0-át Venezuelával, majd részt vettek a Kelet-Ázsiai Futball Bajnokságon, ahol - hazai közönség előtt előtt - döntetleneztek Kínával, megverték Hong Kongot és aztán kikaptak, ez volt a legfájóbb, Dél-Koreától. 1-3. Csúf kudarc, dühöngő sajtó. Kedves barátom szavaival élve: "WAT DO".


Egy hónapra rá megverték Bahrein-t, hogy ezzel befejezettnek tudhassák az ÁK {Ázsia-Kupa}selejtezést, csoportelsőség a vége, az nem több, mint a szokásos minimum. Innentől kezdve már nincs más, csak felkészülés. Egyetlen dolog, ami a szemünk előtt lebeg a VB. Van még két Kirin kupameccs. Let's go.

Április 7. Osaka, Japán. Szerbia, egy másik résztvevő, az ellenfél. Csúfos vereség, reménytelen játék, elkeseredett arcok. 0-3. Null, HÁROM. Ébresztő! (Mentség: Sok fiatal a csapatban, újak próbálgatása, pár válogatottsággal a hátuk mögött idegesen rohangál majd mindegyik, a többiek meg vb-keret tagságért küzdenek, görcsölnek.Nincs.) Semmi gond, nyugodjunk meg, van még idő, sok idő. *időugrás* Május 24., ismét hazai pálya, ismét résztvevő az ellenfél. A kapitány úr már keretet hirdetett. Ősi rivalizálás egy újabb felvonásán ismételten kínos kudarc, Dél-Korea kettőt lő, gólt nem kap.

A VB előtt már csak egy meccset játszanak, azt osztrák földön Anglia ellen. Teljes fegyverzettel vonulunk, kísérletezgetésre se idő, se türelem. Legalább döntetlenre kéne hozni a meccset, ami reményre adhat okot rajongói körökben. Mert május 30. nagyjából az utolsó időpont, ami után még lehet változtatni, rendet rakni a fejekben, változtatni a takikán, bevetni valami csodagyereket. Vagy nem - mert a keret már kihirdettetett.

--Ezentúl a jelenben élünk.--

2 komment

Címkék: sport foci japán összefoglaló 2010 felkészülés vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nippon.blog.hu/api/trackback/id/tr882032985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bonakovacs 2010.05.26. 18:13:24

Ha valakit érdekel mit csinála a háromlábú varjú a japán válogatott címerében, innen megtudhatja: tokyoreloaded.blogspot.com/2010/05/futbalista-varjak.html

ala vela 2010.05.26. 18:42:09

@bonakovacs: Hát ez nagyon fasza! Kérdezem, hogy esetleg volna e kedved tudósítani? Amennyiben igen, légyszi írj az alavela05kukac gmailpontkomra. köszi!
süti beállítások módosítása