Nem is kérdéses. Japán nyer.

Nézelődjünk kicsit körbe a csapat háza táján. Japánnak egyetlen hiányzója a szerencsétlen sérülést szenvedő Konno, Kamerunnál több helyen is lehetnek meglepő húzások - erről többet itt. Japán oldaláról mind Okada-sensei, mind a kulcsjátékosnak számító Honda támadó szellemet és ehhez igazodó felállást ígért, a korábban megszokott 4-5-1 helyett 4-3-2-1-es karácsonyfa alakzat lehet a győzelem kulcsa. A kapus személye kérdéses, megoszlanak a vélemények, a Kapitány még nem jelentett ki semmit. Narazaki biztos, hogy nem, de Yoshi vagy az angolok ellen igen meggyőzően védő fiatal Kawashima közül bármelyik kezdhet. Mi az utóbbira tippelünk. A védelem közepén valószínűleg a sztárcsatárok gólérzékenységét túlszárnyaló, csak a térfelet rosszul választó brazil, Tulio Tanaka kezd a rutinos Yuji mellett, Konno helyén a fiatal Nagatomo kezdhet, másik oldalt a szintén rókának számító Komano. Tanaka lehet a kulcs: Lő-e öngólt? Leséríti-e Eto'o-t? A meccs legnagyobb kérdései ezek. A középpálya lesz az, ahol uraljuk, és ami miatt megnyerjük a meccset. Két inkább védekező játékos mellett egy szélső, és az ellenállhatatlan támadó duó Nakamura és Honda mind-mind olyan elemei a csapatnak, amellyel a rutinos négrusok sem biztos, hogy tudnak valamit kezdeni. Arról nem is beszélve, hogy elöl a tavalyi szezon legjobb góllövőjét - 15 gól egy év alatt -, Shinji Okazaki-t üdvözölhetjük, ha hihetünk a mesternek.

Mi lesz itten?

Eto'o a válogatottban sosem tudja azt nyújtani, amit klubszinten, így megállítani sem lesz olyan nehéz, mellette csak Webo vagy esetleg a pontrúgások jelenthetnek veszélyt, a középpályán dominálunk, és a befejező csatár kegyetlen, ha hozzá eljut a labda az szinte gólla egyenlő. Ha fegyelmezett és koncentrált a védelem egy szoros 1-0 reális eredmény lehet.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy Japán mindig jól szerepel Kamerun ellen, egy döntetlen mellett kétszer is megvertük az oroszlánokat, most sem adhatjuk alább. Circa egy óra múlva kezdjük az élő közvetítést, lehet dörzsölni a tenyereket.

Szólj hozzá!

Címkék: foci japán kezdés kamerun vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nippon.blog.hu/api/trackback/id/tr482080200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása