A japán fiatalok furcsa, rájuk jellemző kicsit beteges játékkal ünnepelték csapatuk történelmi sikerét. Japán tudósítónk természetesen ott volt, és most mindenről beszámol.


shibuya party

Tegnap ahogy hazafelé tekertem a meccsről benéztem Shibuyába, nincs-e valami történés, hát volt! a fiatalok eleresztették magukat egy kevéssé, na persze, mikor, ha nem most. A játék az volt, hogy a klasszikus telizöld shibuyai gyalogátkelőnél a zöld lámpa jelére négy irányból üvöltve, zászlólengetve be kell rohanni, pogózni egyet, aztán nagy nehezen átengedni a terepet az autóknak. Aztán újra. Meg újra, de megpróbálni egyre tovább maradni és a méltatlankodó autósokat cukkolni. Mindezt egészen addig, amig nem jönnek meg a rendőrők, akik sajnos szétfütyülték a remek bulit, de hát, őket ezért fizetik.


Nagy átkelő, nagy ünneplés
 

 

Egy másik sport az volt, hogy ki tud magasabbra mászni a közlekedési lámpákat tartó traverzeken. Amíg ott voltam az alább látható srác volt a bajnok, de amikor lejött, elvitték a rendőrök... 

Mindezek egy európai futbalszurkolónak talán kevéssé megrázó hírek, láttunk mi ennél már izgibb dolgokat is kupagyőzelem és bankcsőd esetén, de Tokióban efféle azért nem nevezhetőek mindennaposnak. Igaz, a 2002-es VB idején nem voltam itt, de ilyet azért itt még nem láttam... Mi lesz itt, ha továbbjutunk?

 
--------------------------------------
 
A szerző a Tokyo Reloaded-en is publikál: Még több Tokió, még több Japán és nem csak foci!!!

 

6 komment

Címkék: japán helyzetjelentés tokió ünneplés vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nippon.blog.hu/api/trackback/id/tr202082536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Repatarurgyán 2010.06.15. 16:23:05

Imádom a japánokat, az egyik legkirályabb népség a világon!

NickJ 2010.06.15. 23:10:44

Sibuja rulez, de a japán foci ugyanolyan gyatra, mint a magyar, ez a meccs is inkább csak rongálta a hitelüket. Érthetetlen, hogy az annyi sportban kiváló távol-keleti országokban miért nem tud a foci magasabb színvonalon működni.

Egyébként hogy a fenébe jut haza 2:00 után ennyi ember innen? Éjfél körül szinte már alig jár valami, a taxikat leszámítva.

bonakovacs 2010.06.16. 04:39:20

Nem mentek ők haza már szerintem... buliztak még egy darabig aztán kibekkelték az első vonatig valami 24 órás kávéházban.

foodlfg 2010.06.17. 08:18:07

ja, mi lesz itt, ha megnyerik a VB-t. :D

Azt hiszem itt még nem linkeltem:
VAMOS NIPPON!
www.youtube.com/watch?v=OAA97gQIccE
\o/

bonakovacs 2010.06.17. 08:52:25

Azt hiszem, a császárság egyelőre biztonságban van.
süti beállítások módosítása