Kérdezi a taxis, kinek drukkolok majd ma éjjel "Hát a japánoknak!" - mondom. Hitetlenkedik "Tényleg, és miért?", majdnem mérges leszek. "Hát mer' itt lakom bmeg, kinek másnak?" Fejét csóválja, kicsit rosszallóan, nincs ez így rendjén, a gaijin szurkoljon gajinnak, japán a japánnak, ez a világ rendje.

Mert Tokyóból nézve a világnak két része van; a puha-meleg Nippon és, túl a tengeren, az érdekes, de veszélyes és kicsit ellenséges Nagyvilág, ahol nem értenek magyaruljapánul és minden nagyon MÁS. Persze, a japánok tudják, hogy a Nagyvilág valamicskével nagyobb, mint Nihon, és megértik, hogy tulajdonképpen nem is a Nagyvilág MÁS, az olyan, amilyennek lennie kell, hanem Nippon. Ebbéli hitüket megerősíti a sok turista, aki idejön és mindent lefotóz; Fuji-sant és cseresznyevirágot, de még a kapszula-hotelt és kávéautomatát is.

Namármost, ami MÁS, az ugyan lehet érdekes, de szeretni, drukkolnivaló az mégicsak a mi saját hazánk, ez természetes, és ebből következően az is természetes, hogy a Nagyvilág, az magának drukkol nem pedig Nihonnak, amelyik értelemszerűen nekik MÁS. Ekkor aztán jövök én, és beletenyerelek ebbe a szépen felépített világba, miezmár? Az meg aztán, hogy ráadásul én még a koreaiaknak is drukkolok, na; az főleg gyanús...!

--------------------------------------
 
A szerző a Tokyo Reloaded-en is publikál: Még több Tokió, még több Japán és nem csak foci!!!

3 komment

Címkék: japán helyzetjelentés tokió vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nippon.blog.hu/api/trackback/id/tr12105512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cifu78 2010.06.24. 21:19:57

De azért gondolom nem Észak-Koreának. :D

Maisie MacKenzie 2010.06.29. 10:12:47

Most már a japánoknak is drukkolok.

Amúgy az a normális, ha az ember a sajátjainak szurkol, de ha azok nem jutnak ki, vagy már kiestek akkor is kell találni valakit. Mégha egy-két meccsre is.

bonakovacs 2010.06.29. 10:22:53

Jó, persze, de ha a sajátjai be sem jutottak? Meg ha nem Japán ellen játszanak?
süti beállítások módosítása