Kezdő sípszó

2010.05.11. 15:20 ala vela

Egy hónap. Egy hónap van hátra.

31 nap múlva az egész világ focilázban égve fog este (vagy reggel - időzónától függően) leülni a tv elé, hogy meglesse, ahogy elindul a banzáj. Lesz, aki drukkol, lesz, aki kurvaanyázik, lesz, aki kötelességből ül le, meg nyilván lesz, aki csak falhasználja az alkalmat arra, hogy istenesen berúgjon. A magyar csapat nem lesz ott, érzelmi kötődésünk egy másik csapathoz olyan szintű nem lehet, vagy igen - örök vita ez, valami okból mindig lesz azonban pár csapat, amely szimpatikusabb a többinél. Amelynek, ha csak divatból is, de jól esik drukkolni.

Jó példa erre az én esetem Japánnal.

Manga, anime, baseball, videojátékok, bonsai, a Császár, kanji írásjelek és húzott szemek.

Ezek mind elvarázsolnak a mai napig. 2002 óta a focijuk is.

Így hát, fogom magam és felpakolom a köveket, hogy érezzem a súlyát, annak, amit itt teszek-veszek és elindulok, egy hónappal a kezdés előtt, az úton, a Szamurájharcos Útján.

1 komment

Címkék: sport bemutatkozás foci japán kezdés vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nippon.blog.hu/api/trackback/id/tr341992573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása