Ott tartottunk, hogy nem a győzelem a fontos, még csak nem is a részvétel, hanem csak és mindenekfölött Koreát kell lenyomni, lehetőleg mind a kettőt, ezen, és csak ezen! múlik a csapat szereplésének megitélése és Okada edző mennybe- vagy éppen pokolba-menetele. 

Az első fordulót mind japán, mind pedig a két nagy ázsiai rivális kiválóan abszolválta, mind a görögök elleni dél-koreai 2:0, mind pedig a legalább ilyen dicsőségesnek tekinthető Brazilia elleni észak-koreai 1:2 fogcsikorgató elsmerést váltott ki Roppongi bárjaiban. Ám jött a második forduló és a Maradona-csapat mert Argentína már csak ezen a néven ismeretes 4:1-re leiskolázta Dél-Koreát és eközben a tokyói tudósító nem sok könnycseppet látott elmorzsolva a szemek sarkában. "Nagy volt a szájuk, leszólták a japán csapatot, aztán most jól lebőgtek!" kommentálta Itó-san, akit nő létére ugyan egyáltalán nem érdekel a foci, de a Hont nem engedi bántani. Ehhez képest a Kék Szamurájok, pontosabban Szamuráj Kékek mekkora baromság is már ez! szoros meccsen, kissé szerencsétlen góllal megesett 1:0-ás veresége a hollandoktól maga volt a tömény diadal, és remény bőségesen maradt az utolsó fordulóra is.
 
Majd jött a Portugália - Észak-Korea, amikor elkezdtem írni ezt a posztot még csak 5:0 volt, de volt még hátra 10 perc, Judit nem bírta tovább nézni és bezárkózott a szobába, minek örülsz kiabálta ki víg kurjongatásom hallatán szerencsétleneket biztosan agyonlövik és lehet, hogy neki van igaza és mégsem erkölcsös egy sztálinista csapatot hét góllal megküldeni, de hát ez is csak azt bizonyítja, hogy a foci sokkal kegyetlenebb sport a boxnál, hiszen ott 4:0 környékén biztosan leléptették volna őket.
 
A meccs után a televizióban a kommentárok még visszafogottan sajnálkozóak voltak, az első félidőben egész jól tartották magukat meg, hogy néhány sajnálatos védelmi hibának köszönhetően, ám e mondatok között is ott guggolt egy icipici lenéző sajnálkozás. A nép, az istenadta nép, persze nem lesz majd ilyen píszí és beszól majd rendesen, rakétával lövöldözni, atombombát barkácsolni, arra persze van eszetek fogják fogják mondani majd az izagayákban holnap a második sör, no meg főleg az utolsó forduló után, mert hát, a legszebb öröm, mint az jól tudjuk, mégsem a gólöröm.
 
---------------------------------------
 
Japán-koreai témakörben további idevágó háttér-olvasmány a szerzőtől itt található.

5 komment

Címkék: japán hollandia győzelem korea helyzetjelentés tokió vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nippon.blog.hu/api/trackback/id/tr122098629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DC42 · http://barcelonaban.blog.hu/ 2010.06.21. 18:57:05

És holnap Dél-Korea továbbjut az egyenes kieséses szakaszba. Punktum

bonakovacs 2010.06.22. 00:30:39

Special én is remélem: fogadtam rájuk ui....

Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa · http://sslazio.blog.nepsport.hu/ 2010.06.22. 01:28:49

Finoman szólva ez nem elegáns. Vigasztaló tény, hogy a sárga megszálló ördögök sem fognak továbbjutni. :)

bonakovacs 2010.06.22. 01:38:29

Elegáns vagy nem; ez van. Engem meglehetősen emlékeztet a magyar-szlovák viszonyra...
süti beállítások módosítása