Reflex-gyorstipp: 1-1

Egy órá még és elindul a VB első olyan párharca, amelyen a résztvevőknek nem kell a másik meccsre kacsintgatniuk, egymás ellen dönthetik el, ki jut tovább még ebből a rendkívül színvonalas E csoportból. Latolgassunk esélyt, taktikát, miegyebet.

Japánnak és Dániának is három pontja van, mindketten egy góllal verték a már kiesett Kamerunt, de Japán csak egyet kapott a hollandoktól, míg Dánia 0-2-re kapott ki a narancsosoktól {bocsánat}. 3-3 pont, Japánnak kedvező gólarány. Milyen opciók vannak, tehát ?

  1. Japán nyer; továbbjut.
  2. Döntetlen; Japán továbbjut.
  3. Dánia nyer; továbbjut.

Nekünk nyilván az egyes és a kettes lehetőség a tetsző, de Dánia a Kamerun ellen mutatott játékával zavart okozhat az eddig betonbiztos védelmnek. Jó hír viszont, hogy Honda-ék is zavart okozhatnak majd a dánok védelmi soraiban, hiszen Kjaer második sárga okán nem játszhat majd a meccsen.

Két dologra kell nagyon figyelni.

Az egyik, hogy nem szabad hagyni Rommedahl-t futni, elfutni a széleken, mert bár a nipponiak az egyik legfittebb csapata a bajnokságnak, sok ilyen lehetőség egyikét félő kihasználják a barbár északiak. A másik, hogy minden helyzetet meg kell becsülni, valószínűleg nem lesz sok, azt a keveset kegyetlenül ki kell használni. Egy ilyen meccsen 0-0-ra bazírozni, nos, az ugye egyértelműen bűn.

Annak viszont azért örülhetünk, hogy a döntetlen is továbbjutást eredményezhet, ugyanis Japán még nem nyert VB-meccset, ha az ellenfél gólt lőtt.

A várható felállás ugyanaz, mint az eddigi két meccsen látott: (4-1-4-1) Eiji - Komano, Tulio Tanaka, Nakazawa, Nagatomo - Abe - Matsui, Endo, Hasebe (C), Okubo - Honda

Szamurájok On The Go!

2 komment

Címkék: foci videó japán győzelem dánia döntetlen csoportmeccs vb2010

A bejegyzés trackback címe:

https://nippon.blog.hu/api/trackback/id/tr832105429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tévez 2010.06.24. 20:30:32

azért a végén jó lenne a 0-0 is:)

Samurai Blue!

Cifu78 2010.06.24. 21:02:21

2-0, Hajrá Japán!!! :)
süti beállítások módosítása