Még mindig magam alatt vagyok picit, hát ezt a meccset, párharcot csak elveszteni lehetett, és meg is tettük a magunkét.

Az eddigi meccseknél jóval kevesebb párharcot nyertek a fiúk, futómennyiség rég nem látott minimumon lehetett, pedig hát ezeket a kopipaszta paragvájokat azért simán kiüthettük volna egy, a dánok ellenihez hasonló játékkal fűszerezett meccsen.

Ehelyett mi történt ?

Berendezkedtünk védekezésre, csak úgy, mint az ellenfél, nyolcaddöntőhöz méltatlanül nem győzelemre mentek a labdakergetők, hanem hogy ne kapjanak ki. Az előző meccs jó játéka után ez a mi részünkről érthetetlen, szerintem a latinok részéről kevésbé meglepő - az Új-Zé és olaszok elleni meccs alapján. Honda nagyon egyedül maradt elöl, nem is zárkóztak fel mellé nagyon, mert nem tudta megtartani a labdát addig, hozzá kell tenni, a védők pakolták rá a lila foltokat szép mennyiségben, de ez egyik meccsen sem volt másképp itt mért lett volna másképp? Néha azért láttunk trükköket, helyzeteket, de Valdez révén a másik oldalról talán kicsit többet. Semmit nem jelent amúgy, 'uaynak is csak egy nagy helyzete volt. Aztán a hosszabításban, mintha frissebbek lennénk, erre bejön Cardozo és megint oda az előny" ", onnantól kezdve egyértelmű volt, hogy pontrúgások sem segítenek. Vagyis nem a hosszabítás során.

Itt nem egészen értettem mit keres a lövők közt Komano és miért nem lehetett egy rúgás erejéig bedobni a zseniális bokájú, tapasztalt, blablastb Nakamura-t, de hát biztos jobban (nem) érezte benne az erőt a Mester.

Természetesen beszélünk még a történtekről, ha egy kicsit vigasztalódunk, de nem könnyű túltennünk magunkat azon, hogy egy nyer(he)t(ő) meccset buktunk.

12 komment

Címkék: foci japán összefoglaló vég vereség paraguay vb2010 phase two

A bejegyzés trackback címe:

https://nippon.blog.hu/api/trackback/id/tr612122210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gerbanek 2010.07.01. 16:30:29

ennek a posztnak mi értelme van? a posztoló meg miért beszél többes szám első személyben? ha japán, írjon japánul valami japán oldalra, de ne ide királyi többesben.
amúgy meg szarok a japánokra, örüljenek, hogy eljutottak idáig, Paraguay sokkal jobb csapat, még ha ez az eredményben és a játékban nem is mutatkozott meg. szóval ha már japán poszt, inkább örülni kellene kedves posztíró, és nem a másik csapatot fikázni...

Asidotus 2010.07.01. 16:35:32

A problémát szerintem az okozta, hogy mindkét csapat előzetesen kb. idáig tervezett, a nyolcaddöntőig, mindketten azt hitték, hogy sokkal jobb ellenfelet kapnak majd. (A paraguayiak Hollandiára, a japánok meg Olaszországra számítottak.)
Ehhez képest mindkettőnek úgy tűnt, hogy itt a soha vissza nem térő alkalom, az ellenfél verhetőnek tűnik. És ez görcsössé tette őket, a továbbjutási esély tétje túl nagy súly volt nekik, mindkét csapatnak.
Én az addig látott meccsek alapján a japánokban csalódtam, úgy érzem, bennük ennél több volt, a paraguayiakban kb. ennyi volt. Nem merték a japánok megjátszani azt, ami bennük van, féltek a kudarctól, attól, hogy elhibázzák. (Ez az ára, ha egy kultúra nem a győztest isteníti, hanem a vesztest bünteti.)
A spanyolok ellen igazából egyiknek sem lett volna egy szemernyi esélye sem, de szívesebben néztem volna tovább a japán válogatottat.

1kutya 2010.07.01. 16:42:59

@gerbanek: hát, ha nem is sokkal jobb, de van egy olyan rossz érzésem, mihelyst a japánok elkeztek volnak a dánok elleni meccshez hasonlóan focizni, egyből úgy jártak volna, mint chile.

de legalább állva haltak volna meg!

így pedig...

1kutya 2010.07.01. 17:00:02

@Nűnű: én azért vitatkoznék veled!

- paraguayt jelenleg d-amerika 3. legjobbjának tartják (brazilia és argentína után)
- a védelmük svájcéhoz hasonlóan az egyik legstabilabb (eddig egy gólt kaptak, az olaszoktól, azt is egy kapushibából)
- "igazoltak" a vb előtt egy Barrilost, aki ugyan eddig itt a 4 meccsen nem sokat mutatott, de a mondial előtt 3 meccsen 3 gólt lőtt (és ugye még ott van Valdez, Santa Cruz, Cardozo)
- a középpályássor bebizonyította, hogy a hátvédsorhoz hasonlóan szervezett és még a góllövésben is ki tudják segíteni a csatársort, nem is akárhogy (lásd Vera)

szóval szerintem nem lesz könnyű dolga a spanyoloknak, én egy nehéz, egygólos meccset várok, de nem elképzelhetetlen egy a japánok elleni meccshez hasonló végkifejlet sem! ott meg ugye bármi lehet...

ala vela 2010.07.01. 20:10:54

@gerbanek: ha nézelődnél, láthatnád, hogy többen írjuk, ezért a többes. puszi.

andorka 2010.07.01. 20:38:22

Én pont tegnap írtam a japán kollégámnak, hogy sajnálom a 'blue samurai' csapatot. Erre ő is leírta, hogy milyen büszkék rájuk (még így is, hogy kiestek), és példát szolgálnak a szigetlakóknak. Lehet emelt fővel is kiesni, hiszen bőven túlteljesítették a kezdeti elvárásaikat.

ala vela 2010.07.01. 20:39:59

@andorka: csendben jelzem - miközben engem is jóérzéssel tölt el hogy ilyen szépen szerepeltek, hogy a mester célja (ld. kezdeti elvárás) a négy közé jutás volt.

Cifu78 2010.07.01. 23:58:50

Egyetértek a posztban foglaltakkal.

Itt talán egy fokkal agresszívabb játék kellett volna. Még egy védelemben erős csapattól sem várnám el, hogy a hosszabbítás utáni 11-esekre építi a játékát...

Kár értük, nagyon drukkoltam nekik.

bonakovacs 2010.07.02. 03:05:51

Hát, hiába mondta Okada mester a legjobb négyet, ezt maximum az űber-fanatikusok vették komolyan. A közvélekedést jól tükrözte a stadionok programja: amíg az csoportmeccseken nyitva voltak, erre a meccsre már mind más rendezvényt hirdetett meg. Szomorúak ugyan vagyunk, de nem csalódottak: a csapatra mindenki nagyon büszke, rengetegen mentek ki Naritára tegnap üdvözölni őket.

De a bravúrból hamar lesz elvárás; ahogy megtanultak tranzisztoros rádiót gyártani, úgy fognak megtanulni focizni is, majd meglátjátok! Hacsak Kína nem tanul gyorsabban...

GodBadka 2010.07.02. 11:36:28

@gerbanek: már elnézést, de ha se az eredményben se a mutatott játékban nem mutatkozott meg, hogy jobb csapat Praguay, akkor mitől is jobb? Azon kívül annak mi értelme van, hogy egy Japán szorkolói blogot olvasol és fikázol, amikor nem is szurkolsz láthatóan a japóknak. A sértődötségedre (miszerint a bejegyzés Paraguay-t sérti) semmi okod nincs, mert szerintem csak az van kiemelve, hogy simán lehetett volna esély a győzelemre 50-50 arányban, ha harcosabban játszottak volna a csapatok. Ha ezt te másképpen láttad, akkor nem tudom melyik mérkőzést nézted.

bsteve 2010.07.04. 08:35:27

ne szomorkodjatok
kacagjatok: gorillák és tehenek a pályán: :)

egy focis továbbküldősben kaptam:

www.youtube.com/watch?v=O--NB3MtCr8
süti beállítások módosítása